#jaztudi zgodba 341

Sprva se mi moja izkušnja ni zdela nič posebnega. Pač mlada ljubezen, raziskovanje spolnosti, iskanje meja, skratka nič posebnega. Danes na to gledam drugače. Zgodilo se je na veselici. Že malo vinjeno me je neznanec iz množice vprašal, če sem za ples. Brez razmišljanja sem mu pritrdilno odgovorila. Prijela sva se za roke in odšla proti plesišču. Igrali so zadnji komad, tistega “ta počasnega, za zaljubljence”. Med plesom sva se pogovarjala. Izvedela sem najosnovnejše informacije o njem. Proti koncu pesmi me je začel poljubljati po vratu in nato na usta. Sprva mi je bilo všeč in sem sodelovala. Ko je glasba utihnila sva se premaknila spredaj pred šotor, kjer sem se s prijateljicami, s katerimi sem bila dogovorjena za prevoz za nazaj dogovorila, da čez deset minut gremo. Odpeljal me je zadaj za šotor. Šla sem z njim ker preprosto nisem razmišljala o tem, kar bi se lahko zgodilo. Na poti je šel še “odtočit” za enega izmed avtomobilov na parkirišču. Čakala sem ga in vse skupaj mi je že takrat postalo kanček neprijetno, čudno. Ko se je vrnil, me je vprašal, “če fukam?” Odgovorila sem mu, da ne še, s čimer sem ciljala na to, da pri svojih šestnajstih letih sploh še nisem pripravljena na spolni odnos, sploh pa ne z nekom, ki sem ga spoznala pred nekaj minutami, s praktičnim neznancem. On pa je moj odgovor razumel povsem drugače. Za šotorom sva se nekaj časa poljubljala. Postajal je vse nestrpnejši. Dala sem mu svojo telefonsko številko in z agresivnim tonom je zahteval, da ga pokličem nazaj, češ, da sem gotovo ena izmed tistih, ki izginejo v noč in se nikoli več ne vrnejo. Od takrat naprej je šlo samo navzdol. Zaradi njegovega tona glasu sem se iz bitja, ki sam odloča zase in ima svobodno voljo spremenila v stroj za nudenje seksualnih uslug. Njegovim navodilom sem sledila kot ukročena. Odpel si je hlače in ga privlekel na plano. Potegnila sem mu ga. Nehala sem, še predenj mu je prišlo, kar ga sploh ni motilo. Predvideval je, da bova šla do konca. Vstala sem in se postavila ob steno. Nič več ni bilo poljubov in objemov, le gole besede: “Pa dej že odpn!” Z roko je silil v moje mednožje. Čutila nisem ničesar več. Oprijete kavbojke sem odpela toliko da se je sprostilo ravno dovolj prostora za njegovo roko. Kar se je zgodilo potem, se ne spominjam prav dobro, če se kdaj sploh bom. Vem samo, da sem zbrala dovolj moči, da sem mu preprečila, da bi s penisom prodrl vame, in da se mi je prekleto mudilo. Predenj sem šla sva se še poljubila, a je bilo moje telo takrat zgolj pokorni organ njegove seksualne sle. S prijateljicami o tem, niti o njem nisem spregovorila niti besede. Med vožnjo domov se nisem niti zavedala, da je v mojih ustih njegova sluz. Razmišljala sem o tem, da je šel moment pred tem na malo potrebo, zaradi česar je v moja usta prišla kakšna kapljica njegovega urina. Vsega skupaj se sploh nisem zavedala.

 

Že zgodaj naslednje jutro mi je pisal. Želel je, da se še kdaj srečava. Jezno sem ga vprašala, če je sploh imel kondom. Ne spominjam se odgovora, če je sploh bil. Prijazno sem mu pojasnila, da jaz in on pač nisva za skupaj, da nama ne bi šlo in pustil me je pri miru. Takrat se še nisem zavedala razsežnosti dogodkov prejšnje noči. Po sporočilih je sicer zvenel dokaj prijazno. Izbrisala sem pogovor in številko. Na vse skupaj sem hotela čim hitreje pozabiti. Prijateljici sem nekaj dni kasneje, prav tako po sporočilih, poročala o tem, kar se je zgodilo, a se ni pretirano zanimala za mojo zgodbo.

 

Še danes se nerada spominjam dogodka. Ko sem nekaj tednov kasneje o njem pripovedovala sošolki, je v odgovoru omenila besedo “travme”, ki mi ni in ni šla iz glave. Na prvi pogled je šlo res samo za najstniško romanco. Vse do danes sem se spraševala, če jaz tudi. Če sploh spadam mednje, če sploh imam pravico, da sem pišem svojo zgodbo, če nisem za vse skupaj sama kriva. Dolgo sem si govorila, da sem samo preobčutljiva za ta svet, da tako izgleda ljubezen. Da se to pač počne. Prišla sem do zaključka, da sem le jaz tista, ki odloča o tem, kajti nihče drug, noben strokovnjak na tem svetu, ne ve zares, kaj se mi je zgodilo, saj ga ni bilo tam, niti v mojem telesu, da bi lahko ocenil, kako sem se takrat počutila. Od takrat naprej nisem več hodila na veselice, niti si nisem želela več poskusiti z nikomur. Vse skupaj se mi je zagabilo. 

 

#jaztudi februar 2023