#jaztudi zgodba 342

Bila sem sprejeta za določen čas na ministrstvo za projekt pisanja zakona, katerega je pokrival poročen sekretar (ime umaknjeno). Tako, da sem sodelovala povečini vse z njim. Vsako jutro je prihajal v pisarno na kavo, dokler ni bilo sodelavke in me ‘zaljubljeno’ gledal, da mi je bilo na trenutke ‘too much’. Nato sem začela hodit kasneje v službo, da je sodelavka že bila v pisarni. Šefica je določila, da greva skupaj na službeno pot v (ime države umaknjeno). Že na letalu me je v hecu prijel za roko. Ker je bilo več sedežev, sem se presedla. V hotelu sva imela vsak svojo sobo in zvečer mi je vsaj 5x pisal naj pridem k njemu gledat film. Seveda nisem šla. Zjutraj je na zajtrku govoril o filmu in kao ganjen jokal. Enkrat sem mu omenila, da me ganejo moški, ki se znajo jokat. Ko gledam nazaj, si mislim, da je bila finta, kako mi je želel s tem jokom mehčati srce. Na vlaku do letališča sva sedela skupaj in je prek računalnika začel vrteti film o vojnem nasilju. Takrat sem naslonila glavo na njegovo ramo. In potem sva se božala po rokah.

 

Naslednji dan me povabi v službi na kavo in mi govori, koliko se jih je na ministrstvu ločilo in naštel kateri so se spoznali na delovnem mestu in hkrati opisuje, kako mu je težko z ženo. Ker sem učila jogo v prostoru v najemu, me je prosil, če lahko eno jutro pride k meni na vadbo, ker ga neznosno boli vrat. Bila sva sama v zaprtem prostoru. Privolila sem v seks. Nisem pa prepričana ali je bil to moj JA.

 

Ko razmišljam za nazaj, je bila najbrž bolečina v vratu izmišljena. Da je bila moja pozornost na temu, da mu pomagam in strah pred bližino razbita.

 

Omenil je, da se bo ločil in šel živet k mami. Cel čas me je hvalil pred šefico, kako sem sposobna in oba sta urejala da ostanem za nedoločen čas.

 

Hitro sem videla, da se ne namerava ločit in sem zavračala vse telesne stike. Službe za nedoločen čas nisem dobila. Ko sem bila doma brez redne službe, mi je pošiljal slike svojega spolovila in hotel, da grem z njim na službeno pot v (ime kraja umaknjeno). Seveda sem vse stike prekinila, blokirala telefon. 

 

#jaztudi marec 2023