#jaztudi zgodba 308

Vse se je začelo v 1. letniku, ko sta se starša ločila. Živela sem pri mami skupaj z mlajšim bratom, ki je bil ta čas v kriznem centru. Pri očetu nisem smela biti, ker je bil nasilen. Pri mami so se začeli pojavljati obiski njenih prijateljev, oni so pa bili čudni do mene in vedno so bili pijani. Izpostavim lahko dva. (kratica imena odstranjena) in (kratica imena odstranjena). (kratica imena odstranjena) je bil sprva do mene zelo prijazen ampak potem me je s časom začel spraševati čudna in neprimerna vprašanja. Recimo če gledam porniče, če imam fanta, zakaj ne itd. Mami sem skušala dopovedati pa mi je rekla, da sem samo občutljiva, pa da je on samo očetovski. To sem povedala v šoli in šola je to naprej dala na CSD. CSD pa na policijo.
Zaradi problemov sem padla letnik vendar obiski so se za nekaj časa nehali.
Je bil pa tukaj njen drug prijatelj – (kratica imena odstranjena). Imela sem leseno posteljo, ki se je polomila. Mami mi je dovolila da spim pri njej. Sredi noči sem se zbudila, ker se me je nekdo dotikal pod majico. Oči nekaj časa nisem upala odpreti. Malo sem jih odprla, da sem videla kaj se dogaja. Mami in (kratica imena odstranjena) sta imela spolni odnos, zraven sta gledala porniče. Mami je bila na sredini, (kratica imena odstranjena) pa zadaj, roke pa je imel čez njo in pod mojo majico. “V spanju” sem se obrnila proti steni. (kratica imena odstranjena) je omenil da sem pridna, pa da če ne bom z nikomur fukala, bo prišel čas, ko me bo nekdo posilil. Nisem jima upala dati vedeti, da sem budna, zato sem samo čakala da končata.
V drugem letniku nas je spet začel obiskovati (kratica imena odstranjena), kljub vsemu kar se je zgodilo. Hodil jo v mojo sobo. Spraševal me je po fantih, pa če bi bila skupaj z njemu, pa da je zaljubljen vame. (Star je čez 50 let)! Neprimerno se me je dotikal, pobožal me je po prsih in mi rekel da so zrasle. Velikokrat sem mu rekla naj me pusti na miru a zaman. En dan sem jedla kruh s pašteto in mi vzel ter odlomil moj kruh. Ker sem njega asociirala z umazanijo, nisem želela pojesti ostanka. “Za kazen” me je zagrabil kot otroka in me našeškal. Mami je bila zraven in se smejala. Še svoj kroks sem vrgla v njega, da bi nehal. Spet je prišlo do nekega obiska. Mami je šla v službo in me pustila samo z (kratica imena odstranjena). V moji sobi me je posilil.
V šoli sem oddajala prazne teste kot klic na pomoč. Pozornost sem skušala pritegniti s spanjem med poukom. A, ko me je kdo vprašal kaj je narobe sem še vseeno rekla, da ni nič narobe. (kratica imena odstranjena), mi je en dan zagrozil, da če povem komu me bo ubil. Morala sem mu obljubiti da ne povem nikomur. “Glej me v oči” je rekel.
Isti teden sem bila vprašana pri pouku. Zaradi ankcioze sem se ugibala stika v profesoričine oči. Rekla je, da jo moram gledat v oči. In sem se spomnila nanj. Videla je, da je nekaj narobe in me peljala iz razreda. Nekaj časa me je spraševala kaj je narobe ampak jaz nisem mogla govoriti. Rekla je, naj začnem pisati dnevnik in ji na mejl napišem kako mi gre. Kasneje sem ji na mejl napisala skoraj vse, kar se dogaja. Par stvari sem izpustila in pa seveda posilstvo. Isto leto me je mami dala v stanovanjsko skupino, ker je menila da bom tam našla prijatelje. Imela sem depresijo in ankciozo, mami mi je rekla, da sem sama kriva ker nimam prijteljev. To, da me je dala v skupino je bila njena najboljša odločitev zame do zdaj. Tudi s profesorico sva se nekaj časa dobivali in pogovarjali. Bila sem ji tako zelo hvaležna. Vendar sem spet ponavljala letnik, ona me pa ni več učila. V stanovanjski skupini sem vzgojiteljem povedala o tem kar se je dogajalo, a o posilstvu nihče nič ne ve. Videla sem koliko drame je bilo samo zaradi dotikanja, pa sem se odločila, da je najboljše zame in za vse, če ne povem, mami mi je namreč zamerila.
Sedaj sem v tretjem letniku in v mladinskem stanovanju, ki je nekakšen “upgrade” stanovanjske skupine. Velikokrat sem jezna in zaradi jeze me skoraj vsak dan boli želodec. Spet se razumem z mami a je še vedno skupaj z (kratica imena odstranjena), kar me najbolj boli. Tudi ankciozo imam. Imam psihologinjo ampak ji še nisem pripravljena povedati vsega. Upala sem, da bi mogoče pomagalo, če to tukaj povem.

#jaztudi, marec 2021