#jaztudi zgodba 22

Tistega poletja sem dopolnila 13 let in bilo je zadnje poletje, ko sem ga še preživela brez nedrčka. A moje prsi so že vabile neželene moške poglede in moje otroške sproščenosti je bilo konec. Bilo je poletje, ko sem bila zmedena, pestiti so me začeli občutki krivde zaradi moških pogledov in dovtipov, začela sem se skrivati za širokimi majicami.

Počitnice sem z mlajšo sestro preživljala pri starih starših. Od jutra do večera sva se s prijatelji podili vse okoli.

Nekega večera sem obsedela na kavču pred televizijo skupaj z nonotom. Nona in moja mlajša sestra sta že šli spat. Nenadoma je nono planil name, se začel smejati in me od strani žgečkati, rekoč: “Pokaži, pokaži, koliko so ti že zrasle zizike.” Od strani in od zadaj me je poskušal prijeti za dojke. Izvijala sem se, a mu je uspelo. “Potežkal” je vsebino dlani, potem me je spustil in se je spet naslonil na kavč in gledal TV. Kot, da nič ni bilo.

Obsedela sem nemo in togo, nezmožna dojeti, kaj se je zgodilo. Prevzel me je strašanski občutek sramu in krivde. Hotela sem stran, najraje bi kar izginila, a se nisem upala niti premakniti. Popolnoma nepremično sem ždela, vse dokler ni nono zadremal. Takrat sem stekla v spalnico in šla spat še jaz.

Nikoli prej in nikoli kasneje mi ni nono naredil česa podobnega. Se je pa v mojem odnosu do njega nekaj zlomilo in tudi, ko je čez leta hudo zbolel in umrl, do njega nisem čutila nič več.

O dogodku nisem nikoli nikomur povedala.