#jaztudi zgodba 133

Ko sem bila stara 18 let, sem šla na tečaj vožnje za vozniški izpit.

Ko sem imela prvo uro in mi je razkazoval avto, motor… me je vprašal, če ne bom povedala mami. Nisem vedela, kaj, in sem rekla da ne. Potem me je prijel za roko.

Kmalu sem ugotovila, da se inštruktor punc neprimerno dotika in vabi na sex, v zameno za sex jim ne računa ure vožnje.

Tudi mene se je neprimerno dotikal – po nogah, rokah, opolzko govoril in vabil na sex.

Ker mi je bilo vsega preveč, sem nehala hoditi na ure vožnje. Povedati si nisem upala nikomur. Tudi druge punce očitno niso povedale. Z eno sem se poznala, saj je bila moja sošolka iz osnovne šole, in enkrat čez par let sva se srečali, in se strinjali, da je bil ta inštruktor “čist mim”. Več se nisva mogli pogovarjati o tej temi.

Inštruktorju sem rekla, da ker to počne, ne bom več hodila na ure vožnje. V tistem kraju je bil samo še en inštruktor, ki pa je strašno vpil na “učence” in so se ga vsi bali. Čez par let sva s tem inštruktorjem nekako prišla v stik in ponudil mi je, da naredim izpit do konca in da mi bo računal samo pol ur. To sem sprejela. Tokrat ni bil tako vsiljiv, vendar pred glavno vožnjo mi je naročil, naj pridem k njemu v stanovanje. Res ne vem, kako sem bila lahko tako neumna, da sem ga ubogala. Prijel me je za prsi in strašno sem se upirala, ni me posilil. Potem sem bila tako živčna, da sem na glavni vožnji padla (no, to bi lahko tudi sicer). Pred drugim poskusom izpita je bil postopek enak, naročil mi je, naj pridem v njegovo stanovanje. Po čudežu, me je inštruktor počakal na bencinski črpalki. Tokrat sem izpit opravila in se ga rešila.

Čez približno 10 let se je zgodilo, da sem najela stanovanje v bloku, kjer je on živel. Ko sem to ugotovila, me je skoraj kap. Videla sem mlade punce, ki so hodile z njim. Kot jaz pred leti. Enkrat sva se srečala na hodniku in je ugasnila luč, v temi sem mrzlično iskala stikalo za luč, da se me nebi spet začel dotikati (rekel mi je, da je čisto vredu, če je tema). Na srečo sem našla stikalo in se mu uspela umakniti. Ne želim ga srečati nikdar več v življenju.

Ko sem hodila v srednjo šolo, me je en župnik “potrepljal” po riti in bila sem tako v šoku, da sem se samo smejala. Na srečo s tem človekom nisem imela več stikov.

Ko sem bila proti koncu osnovne šole, je k nam hodil nek zidar nekaj delat na hiši. Bil je starejši, že v pokoju. Bil je “čisto navdušen” nad menoj in hotel je, da sem pri večerji zraven. Počutila sem se grozno, zlorabljeno. Starša sta mu ugodila in tako sem mu morala nositi za pit med delom in biti zraven, ko je večerjal, za mizo. Hrana se mi je zatikala v grlu in samo čakala sem, kdaj bo konec te nočne more.

Kasneje sem se zapletla s starejšim moškim (od mene je bil starejši 20 let), ki je bil nasilen do mene in me izrabljal za sex (moraš sexat z menoj… na ta in ta način). V sexu nikoli nisem bila zadovoljena, čeprav sem zamenjala več (spolnih) partnerjev.

Nikoli se nisem znebila občutka, da sem jaz kriva za neprimerno obnašanje moških do mene (velike prsi), zato sem včasih želela biti neprivlačna za moške. Goltala sem hrano in se redila. Žal sem ugotovila, da se bo vedno našel kak nagnusen moški, ki mu bom čeprav debela privlačna za sex, za njegovo sexualno sprostitev. Enkrat sem se zapletla z vodovodarjem, samo sexualno. Kasneje, ko sem ga prosila za uslugo in mu želela plačati (sex z njim mi je bil nagnusen), ni hotel da mu plačam, ampak me je napadel, dokler nisem pristala na sex. Mislila sem, da sva prijatelja, ampak potem sem spoznala, da sem za njega samo sexualni objekt in da ne spoštuje mojih želja in odločitev (da nočem več sexati z njim). Nisem ga več prosila da mi kaj popravi, čeprav je pri delu zelo dober.

Enkrat se mi je zgodilo, da sem bila v psihično slabem stanju. Zaradi ene zadeve je k meni prišel policist, in čeprav ga nisem hotela spustiti v stanovanje je nekako vskočil notri in zaklenil vrata. Kasneje je začel odlagati obleko (odpel si je pas s pištolo, dal dol kravato), nisem mogla verjeti, ko je spustil dol hlače. Stekla sem na hodnik, od tam v kopalnico. Poskusila sem se mu izviti, šla sem v počep… ugotovila sem, da nimam šans. Pristala sem na hitri sex, kot velikokrat prej pri partnerju. Mislila sem si, bolje to, kot da me posili in me rani. Enkrat sem enemu policistu to omenila. Seveda mi ni verjel. Od takrat nisem povedala nikomur več niti ne nameravam.

Zdaj že več let hodim na psihoterapijo in na skupino za ženske z izkušnjo nasilja, vendar o izkušnji spolnega nadlegovanja (še) ne morem govoriti. Enkrat sem omenila na skupini, da sem tudi jaz to doživljala. Vendar nič o podrobnostih.

Zdaj sem si malo olajšala dušo.