#jaztudi zgodba 295

Bilo je pred tridesetimi leti. Bil je konec tedna in s prijateljico sva šli v disko, kot že neštetokrat. Po preplesani noči in nekaj pijače sva se vračali peš. Prednost življenja v mestu je namreč ta, da ne potrebuješ avtomobila, čeprav sva že obe imeli okoli 20 let. Dobre pol ure pešačenja do doma, mala malica, že večkrat preizkušen način vračanja domov, če ni bilo nikogar, ki bi naju peljal. No ja, sva pa štopali, običajna praksa. Imeli sva tudi dogovorjena pravila, prisedeš če vozi ženska ali par, pa tudi, če je v avtu en moški. Enega pa bova že obvladali, saj sva dve. Ustavil je moški, sam, in sva prisedle.

Toda bila je past. Resda je bil v avtomobilu mlad moški sam, a z drugim avtomobilom so mu sledili še štirje: štirje posiljevalci. Peljal naju je na osamljeno mesto, nedaleč iz mesta, kjer se je zgodila nočna mora. Prijateljica je ostala v avtu z najinim šoferjem. Kasneje mi je povedala, da je sklenila z njim dogovor. Seksala bo z njim, ampak samo z njim. Jaz sem morala v drug avto. Če sem se upirala sem dobila zaušnico, kar močno so me udarili, a ne toliko, da bi me poškodovali. Nato so se postavili v vrsto. S trdimi kurci, ki so jih nadrkali. In so se zvrstili na meni eden za drugim. Če sem se upirala so me spet udarili, močno, a ne dovolj, da bi bile vidne posledice. Zato sem se vdala. Popolnoma…

…ker je prišla policija, predvidevam, da so imeli sume, kaj se dogaja in so imeli patruljo, vendar nisem rekla NA POMOČ posiljujejo me. Izgledalo je, kot da sem tam prostovoljno, samo popisali so naše dokumente. Ko je policija odšla, smo se odpeljali tudi mi, nazaj v mesto, v stanovanje. Tam sva s prijateljico sedli na tla in pričeli jokati. Tistega mladega moškega, ki je posilil njo, (saj je bilo tudi to posilstvo – ni imela izbire, jaz pravim, da se je dobro znašla, saj je izkusila samo enega, ne pa tako kot jaz, čez mene so šli štirje), je prosila, naj naju pelje domov. In naju je odpeljal…tako se je takrat končalo vse. To pravim zato, ker s prijateljico o tem nisva nikoli več spregovorili niti besedice. Jaz v tistem obdobju nisem imela fanta, zato nisem nikomur rabila nič razlagati, predvsem pa ne moji mami. Moja mama je bila namreč čudna – drugačna. Imela sem občutek, da če bi ji povedala, bi mi rekla (tako kot v enem prvih filmov na to temo), saj si sama kriva kaj pa “lajdraš” okoli. Deset let o tem dogotku nisem spregovorila z nikomer (kot da bi me bilo sram, čeprav sem se zavedala, da nisem jaz naredila nič narobe, da je to posilstvo), potem pa sem povedala novi zaupni prijateljici Z. S prejšnjo N., ki je bila takrat z menoj se ne druživa več. Imela sem fante, nič posebnega in resno zvezo osem let, vendar fantu nisem nikoli povedala. Po tem sem samska še danes in ne vem, zakaj nisem povedala policiji, ko sem imela priložnost.

#jaztudi, marec 2021