#jaztudi zgodba 144

Bila sem majhno drobceno črnolaso dekle, stara sem bila 7 let. Ko me je oče začel božat in otipavat,mislila sem da gre za starševsko ljubezen ampak to božanje se je sprevrglo v otipavanje po golem telesu in privedlo do spolnosti.Ker je oče bil orjak se ga nikakor nisem mogla otresti in ohraniti, saj sem bila proti njemu drobcena in nemočna kot siva miška.

Ta nagnusna dejanja mi je počel vse do 18 leta starosti,nato sem od doma odšla k takratnemu fantu. Ko sem dopolnila 20 let me je bivši partner psihično začel naflegovat in v tej jezi sem mu povedala, da me je oče spolno nadlegoval. Bivši partner je odšel na policijsko postsjo in prijavil spolno nadlegovanje.

Vse skupaj je tavalo na sodišče tam se je zame začela morija, neštetokrat povedat zgodbo, gledati očeta in mamo kako objeta sedita in hočeta, še danes me boli duša in srce.

Sodišče v [kratice kraja umaknjene] je očetu dodelilo pogojno kazen, ampak vse skupaj je romalo na višje sodišče v [kratice kraja umaknjene], tam so mu dosodili 1 leto in dva meseca zaporne kazni.

Ko je bil oče v zaporu so vsi sorodniki ga hodili v zapor gledat…..mene niti pogledali niso.

Najbolj boli da mu je moja mama hodila sedet na kolena, ga objemat, mu dajala podporo in ljubezen. Vem da sta si obljubila da bosta skupaj v dobrem in slabem ampak kdo sem JAZ.

Medtem ko je oče bil v zaporu je mene in mojega sina bivši partner psihično in fizično nadlegovala.

Hvala bogu sva se partnerja rešila ampak moj oče je še vedno imel moč kljub zaporni kazni, in, mi me pri 27 ogovoril in rekel pridi da te še enkrat “zmrdan” in me daj še prijavi saj mi v zaporu ni nič manjkalo.

Vse skupaj mi je bilo zelo hudo hodila od terapevta do terapevta. Nakar me je kontaktirali novinarka RTV-ja in smo za oddajo tednik posneli prispevek. Seveda si ga je ogledalo ogromno ljudi, nekaj sotrpink me je tudi poklicalo in smo se tudi dobile ob kavici in poklepetale….zjokale…..in rekle kako pozitivno.Povem da mi je prispevek pomagal bilo je olajšanje, ampak nikakor nisem mogla doumeti zakaj moja mama mene tako sovražno dojema, vem da si niti  v sanjah nisem upala priznati,da je moja mama sokriva tega nagnusnega dejanja,kar nekaj lepih let sem izgubila zaradi tega. Vse dokler ni moja mama prišla do mene in mi rekla punčka moja oprosti,ke te nikoli nisem mogla imeti rada.

No in nato za moj 35 rojstni dan mi je mamina znanka tudi razložila kako so me pred vsemi tajili in skrivali, namreč mamina znanka ni vedela zame do tistega srečanj, vedela pa je za mojo sestro. Še vedno je v meni bil kanček upanja,da vse to nemore biti res. Saj pa mama svojega otroka ja ljubi in ima rada hmmnnn.

To upanje in nerazumevanje me je obdajalo vse dokler nisem prišla do psihoterapevtke v [kraj umaknjen]. Katera pa ima  v svoji tako imenovani sobi veliko sliko in na tej sliki še več temno modre barve. Ko sem imela pri njej terapijo so mi slike kar letele pred očmi in na koncu spoznala, da je  moja mama tudi sokriva mojega trpljenja.

Skratka sorodniki in “družina” ne govori z mano in sploh nočemBoli pa me ko vidim da starša z roko v roki hodita po mestu in trgovinah in mislim da bo kanček bolečine ostal, ampak jo vzamem za pozitivno  ker vem da sem mojemu sinu v podporo na vse načine.